Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Σκάνδαλα ρασοφόρων


Μετά το γάμο των ομοφυλόφιλων άγγλων παπάδων στο Λονδίνο ακόμα ένα σκάνδαλο έρχεται να ’’ενδυναμώσει την ορθόδοξη πίστη’’ των χριστιανών.

Στη φυλακή ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων για υπεξαίρεση από Μονή στη Νέα Μάκρη
Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων μετά την καταδίκη του σε επταετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την κατηγορία της υπεξαίρεσης.
Ο πρώην μητροπολίτης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση ποσού 66,5 εκατ. δρχ. την περίοδο 1995-1998 από τη Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
Καταγγελίες για την κατάχρηση των εισφορών των πιστών είχαν κάνει οι μοναχές της Μονής. Σε πρώτο βαθμό ο πρώην μητροπολίτης είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε οκταετή κάθειρξη με αναστολή. Το δικαστήριο σήμερα διέταξε την κράτηση του πρώην ιεράρχη.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Δηλαδή αν δεν μιλούσαν οι μοναχές ο μητροπολίτης θα συνέχιζε να θησαυρίζει ανενόχλητος. Προφανώς δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά. Και ποιος μου λέει εμένα ότι το ίδιο δεν γίνεται σε κάθε μονή ή εκκλησία; Ποιος ελέγχει τα οικονομικά της εκκλησίας; Γιατί κάθε εκκλησία είναι γεμάτη με παγκάρια και μοιάζει περισσότερο με καζίνο παρά με οίκο του Θεού. Πηγαίνεις να προσευχηθείς και βλέπεις παντού κερματοδέκτες. Αυτό για τα κεριά, αυτό για την απογευματινή δέηση που θα διαβαστούν και τα ονόματα υπέρ υγείας και αναπαύσεως, αυτό για την αποκατάσταση του ναού (λες και η εκκλησία δεν έχει λεφτά να χτίσει τον ναό, εγώ πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου το χτίσιμο). αυτό για το λείψανο του αγίου, που προστατεύει τον ναό (γιατί τον προστατεύει δωρεάν;), αυτό για τους άπορους, αυτό για το συσσίτιο των αστέγων κ.α. Καλά πόσα ταμεία έχει μια εκκλησία; Γιατί δεν βάζουν ένα παγκάρι και μετά να χωρίζουνε τα χρήματα ανάλογα των αναγκών. Γιατί το Ελληνικό κράτος (δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι) πρέπει να πληρώνει και τους μισθούς των ρασοφόρων, λες και η εκκλησία δεν έχει χρήματα για να καλύψει τους μισθούς από την αμύθητη περιουσία της.



Δηλαδή για να καταλάβω, τους προσκυνώ, τους φιλώ το χέρι, τους πληρώνω άμεσα και έμμεσα και από πάνω δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Άχρηστοι τελείως. Κηφήνες. Τι δουλειά έχουν οι κληρικοί να ανακατεύονται με την πολιτική; π.χ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Έχεις ταλέντο κύριε Άνθιμε. Ωραία. Παραιτήσου από τον κλήρο και ξεκίνα την καριέρα του πολιτικού. Πόσες φορές δεν ακούσαμε για ερωτικά σκάνδαλα; Είναι μέσα στην διδασκαλία και αυτά; Ομοφυλοφιλία, βιασμοί, συνευρέσεις με πόρνες και τραβεστί και άλλα πόσα. Και εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά; όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα άλλα τους υποστηρίζουμε κιόλας. Ναι, ναι. Ας μην ξεχνάμε το φοβερό γεγονός του περσινού Δεκέμβρη, με το κοριτσάκι που το εξέδιδε η ίδια του η μητέρα και το βίαζαν πατριός, γείτονας και ο παπάς!!!.. Αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη σκότωσαν την παιδική αθωότητα του κακόμοιρου αυτού κοριτσιού για 50 ευρώ…. Και οι πιστοί χριστιανοί τι έκαναν μόλις άκουσαν ότι ο παπάς της ενορίας τους ήταν ένας από τους βιαστές; Όχι δεν πήραν τις πέτρες να τον λιθοβολήσουν όπως όφειλαν…
Αυτό το σκοτεινό συφερτό με τις χοντρές ηλικιωμένες μαντηλοφορούσες και τους μαυρόψυχους βρωμερούς παλιόγερους ανέβηκαν στα πούλμαν και πήγαν να συμπαρασταθούν στον παπά στα δικαστήρια της ευελπίδων, αφού πριν είχαν κάνει ολονυκτία υπέρ της σωτηρίας του (άραγε της ψυχής του ή της δικαστικής του αθώωσης;)
Αυτά τα ζόμπι ονομάζονται Χριστιανοί και τους χαρίζω με όλη μου την καρδιά τον τίτλο και χαίρομαι και ευχαριστώ το Θεό που δεν ανήκω στο συνάφι τους.
Μα, θα μου πει κανείς, οι άνθρωποι θεωρούν τον ιερέα τους αθώο, δε συμπαρίστανται σε έναν βιαστή παιδεραστή κατά την κρίση τους αλλά στον αγαπημένο τους, φιλάνθρωπο παπά.
Πολύ καλά. Να δεχτώ ότι είναι μια ενστικτώδης αντίδραση της τοπικής κοινωνίας που θέλει να υπερασπιστεί την αθωότητα.
Την Αθωότητα;
Την παιδική αθωότητα που τη σκότωσαν και τη διέφθειραν οριστικά αυτά τα κτήνη, τα όποια κτήνη, ποιος απ' αυτούς τη διαφύλαξε; ποιος απ' αυτούς την προστάτεψε και ποιος την υπερασπίστηκε; ποιος απ' αυτούς ποτέ νοιάστηκε; Ποια ολονυκτία, ποια δέηση, ποια συγκέντρωση οργάνωσε ποτέ αυτή η άμορφη σκοτεινόμαζα για ένα αθώο πλάσμα της συνοικίας τους, της περιοχής τους, για ένα διαρκές έγκλημα που συνέβαινε κάτω απ' τη μύτη τους αφού το έμαθαν; Καθότι ......δεν το γνώριζαν(!!!). Ποια λόγια συμπαράστασης και αγάπης βρήκαν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος για την κατακερματισμένη ψυχή αυτού του αγγέλου που η ίδια του η μάνα το εκπόρνευε και που αποκαλούσε τον αστυνομικό "μπαμπά" παρακαλώντας τον να κλείσει τους βασανιστές του για πάντα στη φυλακή;
Πηγή: http://ellontia.pblogs.gr/2007/11/oloi-sto-plefro-toy-papa-feromenoy-ws-biasth-toy-koritsioy.html
"Φωτιά & Τσεκούρι στους Προσκυνημένους"
Α ρε αθάνατε Κολοκοτρώνη. Πόσο δίκιο είχες και πόσο διαχρονική η κουβέντα σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: