Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Αναζητώντας την ιστορική αλήθεια (3ο μέρος)


Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν αξίζει να σωθεί η ανθρωπότητα ή όχι.
Τελικά είμαστε εδώ στο 2008. Από την μία έχουμε χάσει την ιστορική μας κληρονομιά και δεν ξέρουμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε τον προορισμό μας και από την άλλη έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον μας, το ίδιο μας το σπίτι δηλαδή, και το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν έχουμε κάπου αλλού να πάμε, δεν έχουμε άλλο σπίτι, ούτε καν ένα εξοχικό, για να πάμε να μείνουμε μέχρι να περάσουν τα δύσκολα. Έχοντας φάει από τον καρπό της λήθης και αφήνοντας την ψυχή μας να κατρακυλήσει στον βούρκο της απληστίας και του εγωισμού, μετατραπήκαμε από αθάνατα φωτεινά όντα, όντα του πνεύματος, σε πλάσματα υλικά και φθαρτά, αναλώσιμα. Όλα μοιάζουν να είναι καταδικασμένα.
Για να υπάρξει ένα μικρό φως, μια σπίθα που θα φέρει την πνευματική μας αναγέννηση και συνάμα την σωτηρία μας, πρέπει πρώτα από όλα να ανοίξουμε τα μάτια μας. Να αφυπνιστούμε, γιατί κοιμόμαστε όρθιοι. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, να είμαστε προετοιμασμένοι για το σοκ που θα δεχτούμε από αυτά που θα μάθουμε, να μην εμπιστευόμαστε ΚΑΝΕΝΑΝ, και τέλος να αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την πολυάσχολη ζωή μας για τον εαυτό μας, για μας. Να ερευνήσουμε, να ψάξουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις με άλλους, να αναζητήσουμε την αλήθεια που τόσο επίμονα μας την κρύβουν, να μάθουμε να εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας και να μην υποτιμάμε τον εαυτό μας και την νοημοσύνη μας. Νομίζουμε ότι εμείς δεν ξέρουμε τίποτα και υπάρχουν πάντα κάποιοι άλλοι πιο αρμόδιοι από εμάς και πιο μορφωμένοι που τα ξέρουν όλα. Τρέχουμε πάντα σε αυτούς, όταν έχουμε την ανάγκη τους και τους ρωτάμε και ό,τι μας λένε τα χάβουμε και τα δεχόμαστε αψήφιστα. Ψάξτε, ενημερωθείτε, ερευνήστε.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω τα εξής:

Δεν είμαι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων, δεν επιζητώ το αλάθητο. Δεν είμαι φιλόλογος. Ζητώ συγνώμη για τα ορθογραφικά και τα συντακτικά μου λάθη, άλλα φρόντισε η δημόσια εκπαίδευση για αυτό. Δεν θέλω να πείσω ΚΑΝΕΝΑΝ με αυτά που γράφω. Ο καθένας όπως ανέφερα παραπάνω ας κρίνει αυτά που διαβάζει, ας ερευνήσει και με το μυαλό του ας πιστέψει εκείνα που του λέει η συνείδηση του ότι είναι αληθινά. Σκοπός της συγγραφής των παρακάτω κειμένων είναι η ευαισθητοποίηση, η αφύπνιση των αναγνωστών σε ένα θέμα πολύ σοβαρό που αφορά όλους μας. Δεν θέλω να προσηλυτίσω ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν ανήκω σε καμία πολιτική, θρησκευτική, αιρετική ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλη ομάδα - οργάνωση. Δεν εκπροσωπώ κανέναν, εκτός από τον εαυτό μου. Όποιος ενοχλείται από αυτά που διαβάζει, δεν έχει παρά να κλείσει την σελίδα.
συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: