Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσης



Ολόκληρη η αρχαία Ελληνική λογοτεχνία (αλλά και μεγάλο μέρος της βυζαντινής), το περίφημο Thesaurus Linguae Graecae (τελευταία έκδοση E), μαζί με το λογισμικό (Musaios 2000A) για την εύκολη περιήγηση στα κείμενα. Ολα τα αρχαία ελληνικά και λατινικά κείμενα. Πρόκειται για ένα μνημιώδες έργο καταγραφής των κλασικών κειμένων, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το Thesaurus Linguae Graecae (TLG) έχει συλλέξει και ψηφιοποιήσει σχεδόν όλα τα σωζόμενα λογοτεχνικά κείμενα που γράφτηκαν στην ελληνική, από τον Όμηρο μέχρι την πτώση του Βυζαντίου το 1453 μ.Χ. Περιέχει 76 εκατομμύρια λέξεις (6,625 έργα και συλλογές έργων, από 1,823 συγγραφείς). Επιπλέον στο αρχείο υπάρχουν και τα Λατινικά κείμενα (PHI 5 και PHI 7).

Το Thesaurus Linguae Graecae είναι η εθνική μας κληρονομιά και πρέπει να το έχουν όλοι. Δεν φτάνει όμως μόνο να το έχουμε αλλά να διαβάζουμε που και που. Νομίζω ότι σήμερα έχουμε όλοι πλέον καταλάβει την αξία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και την αξία των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων.
Ο Νίτσε ειχε πει: "αγαπω τους ελληνες γιατι τα εχουν πει ολα...και τους μισω γιατι δεν εχουν αφησει τιποτα για να πουμε εμεις!!!"

Κατεβάστε το TLG εδώ:
http://rapidshare.com/files/70659323/TLG_E.part1.rar
http://rapidshare.com/files/70665364/TLG_E.part2.rar

σημ: να κάνετε πρώτα εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, τις γραμματοσειρές που θα βρείτε μέσα στο φάκελο του TLG, για να παρουσιάζονται σωστά τα κείμενα.

Επίσης εδώ: http://rapidshare.com/files/130058579/Lexico_arxaias_ellinikis.rar.html

θα βρείτε ένα ηλεκτρονικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας





Δεν υπάρχουν σχόλια: