Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Περί ανέμων και ανεμοστρόβιλων...


Κάποιες φορές, όπως τώρα για παράδειγμα, είμαι πολύ στεναχωρημένος. Όλα γυρίζουν στο κεφάλι μου σαν ανεμοστρόβιλος. Και ηρεμία δεν έχω.
Η οικολογική καταστροφή και η μόλυνση του πλανήτη. Νομίζουμε οι ανόητοι ότι μπορούμε να καταστρέψουμε τον πλανήτη. Αυτός ο πλανήτης εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να τον καταστρέψουμε, το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να διαλύσουμε την οικολογία του και κατά συνέπεια το ίδιο μας το σπίτι. Τότε μην έχοντας που αλλού να ζήσουμε θα πεθάνουμε όλοι και θα εξαφανιστούμε σας είδος. Αλλά ο πλανήτης Γη έστω και τοξικός για το ανθρώπινο είδος θα συνεχίσει να υπάρχει. Μετά από χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια θα ξαναγίνει βιώσιμη, αφού η Γη διαθέτει μηχανισμούς αυτοκαθαρισμού. Μόνο που δεν θα υπάρχει άνθρωπος για να την κατοικήσει. Καλό ε;
Το σύστημα που έχει στηθεί, είναι έτοιμο να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή όπως χτύπησε και παλαιότερα. ( από το πιο πρόσφατο: Αφγανιστάν, 11 Σεπτεμβρίου μέχρι το πιο παλιό; άραγε πιο είναι; Β' παγκόσμιος, Ναπολέων, άλωση της Πόλης, Ατλαντίδα;) Μοιάζει να είναι ανίκητο. Ή μήπως δεν είναι. Τα μεγαλύτερα όπλα του η μυστικότητα και ο φόβος που φωλιάζει σε όλους εμάς. Όλοι έχουμε ακούσει κάτι για αυτό άλλα δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά. Άραγε αν ξεσκεπάζονταν και δεν το φοβόμασταν θα ήταν το ίδιο δυνατό όπως είναι σήμερα; Η δύναμή του και η ανοησία του είναι εξίσου μεγάλες. Η μία συναγωνίζεται την άλλη. Έχει την ικανότητα να καταστρέψει όλο τον κόσμο μέσα σε μια νύχτα και να ξεπαστρέψει όλους τους ανθρώπους με μιας. Βλέπεις όμως Ιεχωβάς χωρίς πιστούς δεν λέει. Έτσι θα έχει προνοήσει να φυγαδεύσει λίγους πιστούς δούλους του σε καμία βάση στην Σελήνη ή τον Άρη, τους οποίους θα ξαναεμφανίσει στη Γη μαζί με όλα τα συμπράγκαλα τους (ζευγάρια από κάθε είδους ζώων άραγε;) όταν τα πράγματα ηρεμήσουν. Αλλά αυτό κάτι μου θυμίζει...χμ..
Τελικά ο Ιεχωβάς είναι τρισυπόστατος ή έχει και άλλα πρόσωπα. Μήπως να προσθέσουμε και τον σατανά; Οι θρησκείες είναι θεόσταλτες ή βγήκαν από την τσέπη επιτήδειων θνητών; Αν καθίσει κάποιος και σκεφτεί λίγο τι είναι πραγματικά η θρησκείες αντικειμενικά όμως, θα καταλάβει ότι δεν διαφέρουν και πολύ από όλα εκείνα τα φοβερά παραμύθια που λέμε στα μικρά παιδιά για να φάνε το φαγητό τους ή για να κοιμηθούν! Ακριβώς έτσι λειτουργούν και οι θρησκείες ανά τον κόσμο.
Τελικά που οδεύουμε; Θα ξυπνήσουν άραγε όλοι οι άνθρωποι, πριν να είναι πολύ αργά και να αλλάξουν όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν και δεν μας αφήνουν πραγματικά να προοδεύσουμε; Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε νοοτροπία, αντίληψη για το περιβάλλον για το μέλλον του ανθρώπου; Ένας Γ' παγκόσμιος ίσως; και ποιος θα τον κερδίσει η ανθρωπότητα ή το θηρίο με αποτέλεσμα να υποδουλωθεί και άλλο ο άνθρωπος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ανάγκη ακόμα ένα πόλεμο για να ξυπνήσουμε. Απλώς να ανοίξουμε λίγο τα ματάκια μας και να σκεφτούμε. Τόσο απλά. Και τότε ΟΛΑ μπορούν να αλλάξουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: