Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

'Εως πότε έλληνες θα σας ρουφάνε το αίμα;

Τις μέρες που πέρασαν, μας συγκλόνισε ένα ακόμα πολιτικό- οικονομικό -θρησκευτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για το γνωστό πλέον σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται υπουργοί – υφυπουργοί, ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου κ.α. Πολλά στοιχεία βγήκαν στην φόρα, πολλά κυκλοφορούν ακόμα και στο διαδίκτυο.

Προσωπικά με τάραξε πιο πολύ είναι αυτό που διάβασα εδώ:

http://www.davlos.gr/


Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους
Δημοσιεύουμε φωτοτυπίες από το συμβολαιογραφικό έγγραφο 2816 (9 Μαίου 2007, τόμος 205/6, σελ. 1,6,7) της συμβολαιογράφου κ. Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη, συζύγου του πρόσφατα παραιτηθέντος υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Α. ...Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας ανεγνώρισε, ότι το δικαίωμα κυριότητας της Ιεράς Μονής συνεχίσθηκε και διετηρήθη σε ισχύ κατά την διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου στην ιδιοκτησία της, διότι:
α) Η μοναστηριακή Περιουσία κηρύσσεται σεβαστή κατά τον μουσουλμανικό Νόμο και καμμιά συνέπεια δεν μπορεί να έχει σ’ αυτή τυχόν κατάκτησή της από το Μουσουλμανικό Κράτος.
β) οι Μονές του Αγίου Όρους δεν υπήρξαν δορυάλωτες, αλλά συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους, πριν την κατάκτηση, με αποτέλεσμα την αναγνώριση της ακίνητης ιδιοκτησίας τους από τους Σουλτάνους. Το Άγιο Όρος έλαβε φιρμάνια από τους Σουλτάνους Μεχμέτ τον Α΄ (1413-1421), Μπαγιαζίτ Α΄. (1389-1402), και από τον Μουράτ τον Β΄ το φερμάνι της 9 Απριλίου 1430 (που σώζεται πρωτότυπο) με το οποίο επικύρωσε τα προνόμια και τις ιδιοκτησίες που είχαν παραχωρήσει οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες στο Άγιο Όρος.
γ) το αναπαλλοτρίωτο της Εκκλησιαστικής περιουσίας αναγνώρισε και διασφάλισε και ο Πορθητής με τον Αχτιναμέ του 1453.
Β. ...Εφαρμόζονται στην περιγραφείσα έκταση (λίμνη Βιστωνίδα-Νταλιάνη και παραλίμνιες εκτάσεις)
α) ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1080 του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Νικηφόρου Βοτανειάτη,
β) ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1329 του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Ανδρόνικου Παλαιολόγου του Γ΄,
γ) ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1357 του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγου,
δ) ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1371 του ηγεμόνος Ιωάννη Ούγγλεση, και ότι τα ως άνω χρυσόβουλλα (χρυσόβουλλοι λόγοι) αποτελούν νόμιμο τίτλο κυριότητος, κρατική πράξη του Βυζαντίου παραχώρησης της κυριότητας των ως άνω εκτάσεων στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.)


[
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 1, 6 και 7 ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ]


Για την άλωση της πόλης έχουν γραφτεί και έχω διαβάσει πολλά, από τα οποία προκύπτει ότι οι ρασοφόροι μόνο το καλό της βυζαντινής αυτοκρατορίας δεν ήθελαν.

29-8-1453
Στα στρατεύματα του Μωάμεθ συγκαταλέγονται Ευρωπαίοι και Γερμανοί μισθοφόροι. Επίσης γίνεται αναφορά για ολόκληρα τάγματα Ελλήνων μουσουλμάνων (γενίτσαροι με την μέθοδο του παιδομαζώματος) και μισθοφόρων χριστιανών από τη Μικρά Ασία. Σύνολο περίπου 80.000.
Την πόλη κυρίως υπερασπίστηκαν εκτός από τους λίγους Έλληνες-Ελληνίζοντες της Πόλης, Έλληνες από τις Κυκλάδες, Γενουάτες και βενετοί κάτοικοι της Πόλης και ο Giovanni Justiniani με 300 επίλεκτους Γενουάτες, μισθοφόροι κυρίως Γερμανικής καταγωγής (οι οποίοι κόστιζαν στην αυτοκρατορία πολύτιμο χρυσό). Όλοι περίπου 7000.

Την ίδια στιγμή 500.000 χριστιανοί μοναχοί, σε ολόκληρη την αυτοκρατορία, ήσαν κλεισμένοι στα μοναστήρια για να αποφύγουν την στράτευση. Επιπρόσθετα αυτοί οι ΔΕΙΛΟΙ δεν παντρεύονταν, δεν έκαναν παιδιά, άρα δεν συνείσφεραν στην ανανέωση του πληθυσμού και στην τροφοδότηση του στρατού με ανθρώπινο δυναμικό!!!

Τον καιρό της πολιορκίας διέτρεχαν την Πόλη στίφη καλογέρων (φυγόστρατοι) οι οποίοι κραύγαζαν «καλύτερα το σαρίκι του Μωάμεθ παρά η τιάρα του Πάπα»
Πριν την επίθεση των Τούρκων Ο Αρνησιπατρίδης ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΙΕΡΕΑΣ ΙΩΣΗΦ ΚΟΚΑΣ με εντολή του Πατριάρχη (Γενναδίου Σχολάριου) ήρθε σε επαφή με τον Μωάμεθ Β' για να συνθηκολογήσουν κρυφά από τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ τους όρους παράδοσης της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. Στην συνθηκολόγηση μεταξύ άλλων αναφέρετο ότι: Οι Τούρκοι δεν θα πειράξουν όσους βρισκόντουσαν μέσα στις εκκλησίες και την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Ακόμη έδιναν το δικαίωμα στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ να αποχωρήσει με την αυλή του και τον διόριζαν διοικητή της Πελοποννήσου. Όταν ο προδότης Ιωσήφ Κόκας μετέφερε το μήνυμα στον ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ αυτός τον καταδίκασε αμέσως σε θάνατο διά απαγχονισμού που θα γινόταν την επόμενη μέρα το πρωί. Τότε επενέβη ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ο οποίος απείλησε ότι εάν εκτελεστή η ποινή Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ αναγκάζοντας τον Αυτοκράτορα να αναστείλει την ποινή. Την ώρα που ο Αυτοκράτορας ετοίμαζε την άμυνα, Ιερείς γύριζαν μέσα στην Πόλη και με τηλεβόες και διαμήνυαν στον κόσμο να μην πολεμήσει αλλά να προσέλθει στις εκκλησίες και ότι την ώρα που οι Τούρκοι θα έμπαιναν στην ΠΟΛΗ θα εμφανιζόταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και θα τους έπαιρνε τα κεφάλια!!!


Κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ο πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος συνελήφθη από τους Τούρκους και μεταφέρθηκε ως σκλάβος στην Αδριανούπολη. Εκεί τον βρήκε ο Σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής. Του παραχώρησε το Ναό των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το Πατριαρχείο. Ο Γεννάδιος εξελέγη, από τη Σύνοδο, στο αξίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στις 6 Ιανουαρίου 1454.

O Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής παραχωρεί τα προνόμια

του Πατριαρχείου στον Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο

Ο Σουλτάνος παραχώρησε στον Πατριάρχη και προνόμια, (τα είχαν προσυμφωνήσει άλλωστε) ως θεσμού που εκπροσωπούσε πλέον τους υπόδουλους Χριστιανούς.


Μην ξεχνάμε πώς ο πρώτος αυτός πατριάρχης μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης είπε τα εξής "μελιστάλακτα":

Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας.«Είμαι Χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν με ρωτήσει κανείς τί είμαι, απαντώ, Χριστιανός είμαι»!!!!!!


Σήμερα, μετά από 555 χρόνια από εκείνη την φοβερή ΠΡΟΔΟΣΙΑ των ρασοφόρων, έρχονται ξεδιάντροπα και όχι μόνο δεν διαψεύδουν αυτά που έκαναν τότε, άλλα τα επιβεβαιώνουν κιόλας, και συνεχίζουν το έργο που ΠΟΤΕ δεν σταμάτησε (ούτε τον καιρό της τουρκοκρατίας) να ρουφάνε δηλαδή το αίμα του ελληνικού λαού, γιατί αυτά που ανήκουν στο δημόσιο είναι η περιουσία των ελλήνων. ΑΙΣΧΟΣ!!! Τους πιστεύετε; ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ! ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!

Επίλογος

Το 1449 ένας Έλληνας παρά τις δυσοίωνες προοπτικές που διαγραφόντουσαν πολύ καθαρά, ανέλαβε ένα διαλυμένο βασίλειο ενάντια σε εσωτερικούς ( εντός των τειχών ) και εξωτερικούς εχθρούς.
Πριν 555 χρόνια ο Αυτοκράτορας έστειλε την πιό κάτω απάντηση στον Μωάμεθ Β' (που ήταν στην ουσία ένα νέο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ)
"Το δέ την ΠΟΛΙΝ σοι ΔΟΥΝΑΙ ούτ' εμόν ούτ' άλλου τινός των οικούντων εν ΑΥΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΕΣ αυτοπροεραίτως ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ και ού φεισόμεθα της ΖΩΗΣ ΥΜΩΝ! "
και με την περήφανη στάση του ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ!!!!


Ο Ransiman αναφέρει οτι ο Μωαμεθ καθως περιοδευε στην κατακτημενη Πολη είπε: "Τι πολη παραδωσαμε στη λεηλασια και την καταστροφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: