Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αυτό το ήξερες;

Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η.Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές.

Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!!

Ο μικρότερος πόλεμος στην ιστορία ήταν μεταξύ Ζανζιβάρης και Αγγλίας το 1896. Η Ζανζιβάρη παραδόθηκε μετά από 38 λεπτά

Τα καβούρια περπατάνε στο πλάι, για να μην μπερδεύουν τα πόδια τους.

Η καρδιά της γαρίδας είναι στο κεφαλή της.

Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα ...σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.

Το γρηγορότερο ψάρι είναι το Istiophorus platypterus! και η ταχύτητα που αναπτύσσει κυμαίνετε στα 109 Km/h !

Τα 3/4 του νερού που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, τα ξοδεύουμε στην τουαλέτα.

Περίπου 40% των ετήσιων πωλήσεων μπαταριών γίνονται τα Χριστούγεννα.

Πόσο ζυγίζουν τα σκουπίδια που 'παράγεις' στη διάρκεια της ζωής σου; Περίπου 600 φορές περισσότερο από το βάρος σου.

Κάθε χρόνο κόβονται παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δέντρα για να φτιαχτούν πάνες μιας χρήσεως.

Για να παραχθεί μια μπριζόλα, χρειάζονται παραπάνω από 8.000 λίτρα νερό.

1 στους 4 Αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση!

Αμερικανική και ελβετική κοινοπραξία σκοπεύει να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια, για την κατασκευή της ρεπλίκας του "Τιτανικού", με αφορμή την 90ή επέτειο του ναυαγίου, το 2002.

Aν και ο πληθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.

Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.

Αράπικα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!

Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παp@utsιού της!

Για να μην μείνει ποτέ ο βρετανικός θρόνος χωρίς διάδοχο, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ δεν πετάνε ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.

Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα κατά το παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς όμως σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9), είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!

Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.

Ένα από τα πιο περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου είναι αυτό που έβαλαν ο σερ Μάιλς Πάτριτζ και ο Ερρίκος ο Η΄: στοιχημάτισαν τις καμπάνες (!) του Αγίου Παύλου. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.

Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.

Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του m****.

Ένα στα δέκα σκυλιά Δαλματίας γεννιέται κουφό, ενώ τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τα ούρα εντελώς. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει ν' ακολουθούν ειδική δίαιτα, με λίγες πρωτεΐνες.

Ένα τυπικό κρεβάτι "φιλοξενεί" περίπου 6 δισεκατομμύρια σκόνης. Γενικότερα, το 70% της σκόνης που υπάρχει σ' ένα οποιοδήποτε σπίτι προέρχεται από νεκρές φολίδες ανθρώπινου δέρματος.

Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία "Τιτανικός", ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.

Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!

Ένας τρυποκάρυδος ραμφίζει 20 φορές το δευτερόλεπτο!

Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, οι Σκωτσέζοι για πολλούς αιώνες δεν τις έτρωγαν.

Η Ανάσταση του Ιησού δεν περιγράφεται από κανέναν από τους Ευαγγελιστές.

H ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.

H βασίλισσα Bικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφυλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θυλυκή ομοφυλοφυλία. Aρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!

Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική!

Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.

Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Φου-Γκο" είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!

Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας 21'' τηλεόρασης!

Η γνωστή συνοικία Πατήσια ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα! Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους όπως συνηθιζόταν κατά την τουρκοκρατία!

Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού "ΤΙΜΕ" (10 φορές) είναι η Παναγία.

Η διάσταση μια τηλεόρασης μετριέται διαγωνίως.

Η ζελατίνη γίνεται από δέρμα ζώων.

Η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει 300 μέτρα ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο.

Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αφτιά της με την γλώσσα της!

Η καρδιά του σκύλου χτυπά 40 φορές περισσότερο από την δική μας!

H κάρτα του Al Capone έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.

H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.

Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.

Η μέση νοικοκυρά περπατάει 15 χιλιόμετρα καθημερινά, κάνοντας δουλειές στο σπίτι. Περπατάει σχεδόν 6000 χιλιόμετρα ετησίως, ξοδεύοντας παράλληλα 25 ώρες, μονάχα για να στρώσει τα κρεβάτια.

Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με Α και δεν τελειώνει σε Α είναι το Αφγανιστάν!

Η Marilyn Monroe είχε 6 δάκτυλα στο ένα της πόδι.

H Nότια Aφρική έχει 11 επίσημες γλώσσες.

Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη "κοινή θνητή" ύστερα από 300 χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα (1920). Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, είναι σχεδόν άφλεκτη. Η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο είναι τόσο μικρή, που μόλις και μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τη φωτιά.

Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!

Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του

Η "ρόδα" του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.

Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος!

Η τελευταία λέξη της μόδας στο πυρηνικό οπλοστάσιο ονομάζεται "Β61-11". Είναι μια βόμβα που εκρήγνυται αρκετά μέτρα κάτω απ' την επιφάνεια του εδάφους, προκειμένου να καταστρέψει τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.

Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!

Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)

Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!

Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!

Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.

Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909; για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!

"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.

Κάθε στιγμή το 70% των οδηγών του κόσμου υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας!

Κάθε φορά που γελάμε καταναλώνουμε 3 και 1/2 θερμίδες!

Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας .

Κάθε χρόνο, εκδηλώνονται περισσότερες από 55.000 σεισμικές δονήσεις παγκοσμίως, έντασης 3+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μόλις 1 σεισμός ξεπερνά τους 8 βαθμούς.

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.

πηγη: http://kazani.gr/2009/07/04/to_ixeres_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: