Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Oυροβόρος όφις


Ο ουροβόρος όφις ή απλά ουροβόρος λέγεται ο όφις (το φίδι) τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του.
Η περίκλειστη αναπαράστασή του αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Αποτελεί επίσης από τα πλέον διαδεδομένα μασονικά ή ακόμη και γνωστικά σύμβολα.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ως σύμβολο υπάρχει πολύ πιο πριν εμφανιστεί ο Μασονισμός.
πηγή: wikipedia, (Φώτο kazani.gr)

2 σχόλια:

Χιουης είπε...

ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ κατα μια πιο μυστικιστικη εκδοχη ειναι και αυτος που τρωει-πινει τα ουρα του !
γιατι ;
..............

Φρίξος είπε...

Φίλε @ποσπεριτη,
για τα ούρα του δεν ξέρω να σου απαντήσω. Για την ουρά του ξέρω ότι κατά την μυστικιστικη σιωνιστική εκδοχη, ο κόσμος είναι ένα κλειστό σύστημα, όπως και το φίδι που δαγκώνει την ουρά του (σχηματίζει κύκλο). Οι σιωνιστές θεωρούν ότι για να πετύχεις κάτι (να γίνει η δουλειά σου) πρέπει να χαλάσει κάτι άλλο και αυτό το άλλο (εφόσον είμαστε σε κλειστό σύστημα)είναι κάτι από το ίδιο το σύστημα. Το φίδι για να μεγαλώσει - αναπτυχθεί πρέπει να φάει κάτι από τον ίδιο του τον εαυτό. Και το λιγότερο σήμαντικό που μπορεί να καταναλώσει είναι η ουρά του. Η κεφαλή πάντα παραμένει ανέπαφη, και την πληρώνει ο πάτος. Έτσι και στην πραγματικότητα, οι σιωνιστές για να πάρουν τα ηνία του κόσμου στα χέρια τους έπρεπε να καταστραφεί κάποιο κομμάτι αυτού. Γαλλική, Ρωσική επανάσταση, αμερικανικός εμφύλιος, Α', Β' παγκόσμιοι πόλεμοι... έπεται ο Γ'. Ποιος την πληρώνει; Μα φυσικά όλοι εμείς.