Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Καλές γιορτές - διακοπές να έχετε !!!


Πλησιάζουν και πάλι εκέινες οι μέρες που τα παιδιά θα πετάξουν τις σάκες τους σε μια γωνιά και θα κατεβάσουν από τα ψηλά ντουλάπια τα παιχνίδια τους για να παίξουν το δεκαπενθήμερο των χειμερινών διακοπών τους. Πλησιάζουν και πάλι οι μέρες που οι γονείς θα πάρουν τις άδειες τους και έτσι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να παίξουν και αυτοί μαζί με τα παιδιά τους.

Τις ημέρες αυτές που ο χρόνος ημερολογιακά αλλάζει και ένας νέος χρόνος έρχεται στο μυαλό όλων μας, τις ημέρες που ο ήλιος ανατέλλει στο νοτιότερο σημείο του ορίζοντα και μετά τις 22 δεκεμβρίου, η μέρα και παλι αρχίζει να μεγαλώνει, πιστεύω πως όλοι μας φέρνουμε στο μυαλό μας, όλα εκείνα που έχουμε κάνει τον χρόνο που πέρασε και σκεφτόμαστε τι θα θέλαμε να κάνουμε τον χρόνο που έρχεται. Αυτές οι μέρες προσφέρονται σε όλους εμάς για να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι μια μικρή ανάπαυλα στην κουραστική ζωή μας. Είναι η στιγμή που ο πλοίαρχος θα κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις με τον εξάντα του, για να υπολογίσει την θέση του πλοίου του, στον αχανή ωκεανό και να βεβαιωθεί ότι το πλοίο ακολουθεί την πορεία που χάραξε ο καπετάνιος.

Σας εύχομαι αυτές τις μέρες να χαρείτε τα παιδιά σας (όσοι έχετε). Είναι οικογενειακές στιγμές, χαρούμενες που πρέπει να τις ζήσετε. Γιαυτό άλλωστε ήρθατε σε αυτό τον κόσμο.
Τα παιδιά σας σας έχουν ανάγκη. Μη τους το αρνηθήτε.
Τέλος εύχομαι να βγάλετε θετικά συμπεράσματα από την αυτοκριτική που θα κάνετε, και να νιώσετε όμορφα, που όλα έγιναν όπως τα είχατε σχεδιάσει πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: